Nejlepší akce najdete v naší appce.
Otevřít
Pssst! Sleva 100 Kč při nákupu nad 850 Kč | Plaťte a (u)šetřete s Klarnou 😉Pssst! Sleva 100 Kč při nákupu nad 850 Kč | Plaťte a (u)šetřete s Klarnou 😉

ZOOT.

MycoMedica Cordyceps CS-4 90 kapslí

690 Kč
Odesíláme hned po naskladnění

O produktu

ZOOT BEAUTY

Na kousky v téhle kategorii se nevztahují žádné slevy.

Popis produktu

  Cordyceps (housenice čínská) patří k nejcennějším houbám čínské medicíny. Zvolte ideální poměr polysacharidů, cordycepinu, D-manitolu a dalších bioaktivních látek pro nejlepší výsledky. V čínské medicíně se používá pro podporu vitality, fyzické výkonnosti, vytrvalosti a k podpoře libida.   Na těchto stránkách se o účincích Cordycepsu příliš nedozvíte. Více informací najdete ve veřejně dostupných zdrojích, třeba na internetu.   Proč je 30 % polysacharidů u našeho Cordycepsu optimální koncentrace? Vysvětlení najdete zde.   Certifikát o zdravotní bezpečnosti vydaný SZÚ zde. Houbovou surovinu, kterou používáme při výrobě našich MycoMedica produktů, dovážíme z Číny, z lokalit, které mají ideální klima a podmínky pro růst. Dali jsme na doporučení našeho německého partnera, který používá stejnou houbovou surovinu ze stejných lokalit. Díky správně zvoleným pěstitelům své produkty prodává na německém trhu už více než 40 let. A to nás inspiruje. Stejnou kvalitu si zaslouží i český zákazník. Veškerou houbovou surovinu si necháváme testovat v německé nezávislé laboratoři Agrolab na více jak 500 druhů známých těžkých kovů, pesticidů a člověku nebezpečných mikroorganismů. Testujeme také PAHs a radioaktivitu. Testujeme každou šarži. Takto obsáhlé testy žádný jiný výrobce v Čechách nenabízí (pokud říká, že ano, vyžádejte si je). A u hub jsou takovéto testy velmi důležité. Tyto testy si můžete prohlédnout zde, zde a zde. Certificate of Analysis si můžete prohlédnout zde.

Ideální složení, maximální síla a účinnost

Cordyceps (housenice čínská, Cordyceps sinensis) patřil ve starověké Číně a Tibetu k nejcennějším houbám využívaným k harmonizaci duše i těla. Tato cizopasná houba je bohatým zdrojem betaglukanů, minerálů, stopových prvků i vitamínů.

Díky biofermentaci a následnému zpracování metodou horkovodní extrakce nabízíme vysoce kvalitní výtažek z mycelia (podhoubí) cordycepsu v ideálním poměru účinných látek pro nejlepší výsledky:

  • min. 30 % polysacharidů (reálně bývá 33-34 %)
  • 12-18 % D-mannitolu (kyselina cordycepsová)
 
Obsah balení: 90 kapslí á 500mg extraktu - v želatinových či rostlinných kapslích (rostlinné jsou vhodné i pro vegany)
Hmotnost balení netto: 55,8g
 
Složení v 1 kapsli:
Cordyceps CS-4, housenice čínská, Cordyceps sinensis, 100% čistý extrakt - 500mg
pomocné látky:bez pomocných látek, aditiv a konzervantů
 
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota 1566kJ / 369kcal
Tuky <0,3g
  z toho nasycené mastmé kyseliny <0,1g
Sacharidy 80,5g
  z toho cukry 10,9g
Vláknina 4,1g
Bílkoviny 9,4g
Sůl <0,2g
 
Více informací najdete ve veřejně dostupných zdrojích, třeba na internetu.
 

O Cordycepsu

Cordyceps sinensis (Dongchonxiacao, housenice čínská, Caterpillar mushroomOphiocordyceps sinensis) patří do rodu cordyceps, kam se řadí i Cordyceps militaris, Cordyceps liangshamensis, Cordyceps gunnii aj. (je objeveno téměř 700 druhů), jedná se o vřeckovýtrusnou jedlou parazitickou houbu. Její spory se uchytí na površích larev hmyzu a následně vyplní celou schránku svým sklerociem, ze kterého pak vyroste zralá houba. Cordyceps roste v nadmořských výškách nad cca 3500 metrů, a to hlavně v horách Tibetu, v čínských provinciích Sichuan, Yunnan atd. Houba se sbírá v období od dubna do srpna. Ve volné přírodě je však již málo k nalezení.  Dle všeho během 25 posledních let poklesl výskyt o 90 %, což samozřejmě zvýšilo její hodnotu na trhu, a proto se tato houba pěstuje i uměle. Poptávka po Cordycepsu je dána hlavně jeho účinky na lidské zdraví. Sílu Cordycepsu po tisíce let využívá tradiční čínská a tibetská medicína. Existují příběhy, které popisují, jak pasáci yaků vypozorovali na zvířatech změnu, pokud spásali Cordyceps. Zvířata byla vitálnější, silnější, zdravější i potentnější. Psané záznamy pak můžeme vystopovat až do roku 620 n. l. Západnímu světu je Cordyceps znám až od roku 1726, kdy byl představen na mykologické konferenci v Paříži. Tehdy ale západní svět neměl o účincích Cordycepsu ponětí. To se však změnilo, byť mnohem později, i díky tomu, že v roce 1964 byl Cordyceps oficiálně zapsán mezi rostlinná léčiva do čínské farmakologie.

Více informací o Cordycepsu najdete v Houbáři nebo v sekci Účinky.

 

Péče o produkt

Všeobecné pokyny pro údržbu produktů

O značce

Mohlo by se vám líbit

MycoMedica

Doplněk stravy MycoStamin MycoMedica 180 tobolek

690 Kč

MycoMedica

Kniha Žijte dobře, žijte dlouho - Peter Deadman

790 Kč

MycoMedica

Blokáda císaře-srdce YaoMedica ( 50ml )

290 Kč

MycoMedica

Doplněk stravy MycoMedica Shiitake prášek BIO 100g

360 Kč

MycoMedica

Doplněk stravy Auricularia sušená MycoMedica 100g

149 Kč

MycoMedica

Kustovnice-ledviny, játra, tlak YaoMedica ( 50 ml )

290 Kč

MycoMedica

Čistota perly-ekzém, akné YaoMedica ( 50 ml )

290 Kč

MycoMedica

Císařův poklad-srdce YaoMedica ( 50ml )

290 Kč

MycoMedica

Cordyceps-únava, stres YaoMedica ( 50 ml )

290 Kč

MycoMedica

Kladivo na Gu-klouby YaoMedica ( 50ml )

290 Kč

MycoMedica

Copy císařovny-padání vlasů YaoMedica ( 50 ml )

290 Kč

MycoMedica

Shiitake sušená MycoMedica 100g

290 Kč

Hlídat velikost

Ozveme se vám e-mailem, jakmile tahle velikost bude zase skladem.

Mrzí nás to, ale formulář se nepovedlo odeslat, kontaktujte nás prosím.