Nejlepší akce najdete v naší appce.
Otevřít

ZOOT.

Moleskine

Moleskine

Moleskine, to je legendární "bezejmenný" zápisník.

Mnohé kresby, poznámky, myšlenky a pocity se za dvě století shromáždily v tomto důvěrném kapesním příteli, než se proměnily ve slavné obrazy nebo stránky knih, které jste si možná oblíbili – mezi vyznavače slavného černého zápisníku patřili totiž mimo jiné Oscar Wilde, Vincent Van Gogh, Pablo Picasso, Ernest Hemingway či Henri Matisse.

Bruce Chatwin pomohl přežití více než dvě století staré tradice tím, že detailně popsal příběh svého oblíbeného zápisníku v knize Songlines, kde ho nazval Moleskine a tím mu dal jméno.

Když původní výrobce Moleskinů, malá rodinná firma z Tours, ukončil výrobu v roce 1986, u vchodu do papírnictví se objevil pouze krátký nápis od majitele: ''Le vrai Moleskine n’est plus" – "Pravý Moleskine už není".

V roce 1998 se však díky malému milánskému nakladatelství Moleskine znovu vrací. Klidný, diskrétní držitel výjimečné tradice, který na několik let zmizel, aby se opět objevil a vydal se znovu na svou cestu. Svědek dnešních toulek a dobrodružství jde zase z kapsy do kapsy, aby pokračoval v započatém příběhu. Zbývá ještě dopsat závěr – jeho prázdné stránky jsou otevřené, aby vyprávěly velký příběh...

Načapali jste nás – od téhle značky teď nemáme nic na skladě.

Omrkněte podobné značky

Všechny značky