Nejlepší akce najdete v naší appce.
Otevřít

ZOOT.

Live Sweaters

Live Sweaters
České svetry ze 100% merino vlny, které vydrží roky.

Celé to začalo návštěvou jednoho hipsterského krámku v San Franciscu. Tam totiž Michal Richter objevil tak trochu jiný svetr. Barevnější, nápaditější. Prostě cool. Kamarádi mu ho po návratu do Prahy chválili a oslovovaly ho díky němu i slečny. Obratem mu proto došlo, že takových svetrů chce víc.

Jenže v Česku nic takového k sehnání nebylo. Rozhodl se proto, že si pár svetrů nechá ušít. Nejdřív to zkoušel v Číně. Výsledek byl nekvalitní, komunikace složitá a dodací lhůty, že by do Šanghaje stihnul dojít pěšky. Indonésie nebyla o moc lepší. A kvalitní svetry kupodivu málokdo zvládal uplést i v Česku.

Co se týče materiálu, volba padla na merino vlnu. Byla měkounká, nenasávala pachy a regulovala tělesnou teplotu. Jenže to mělo zase další háček. U nás totiž existuje překvapivě málo pletáren, kde zvládají vytvářet složitější vzory. Na první kvalitní svetr tak kvůli všem těm Čínám, Indonésiím a dalším nešťastným pokusům čekal zhruba osmnáct měsíců. Vyrobit ho dobře nebyla vůbec sranda. Jenže dnes díky tomu tahle značka plete svetry, které nemají tak úplně obdobu. Na rozdíl od sportovních značek totiž vlastnosti merino vlny kombinujeme se stylovým designem. A všechno pěkně made in ČR.
Načapali jste nás – od téhle značky teď nemáme nic na skladě.

Omrkněte podobné značky

Všechny značky