Nejlepší akce najdete v naší appce.
Otevřít
📣Poslední kusy: −60 % na všechny 👉📣Poslední kusy: −60 % na všechny 👉

Platí už jenom

ULOVIT SI JE

ZOOT.

Swatch

Swatch

Na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let minulého století procházel švýcarský hodinářský průmysl škaredou krizí. Do karet mu nehrálo spoustu věcí včetně drtivé quartz, japonské i USA konkurence. Takže bylo třeba radikálně zakročit. A tak se zrodila idea plastových hodinek s quartzovým pohonem. Hodinek s neskutečně nízkou výrobkou a náležitě přívětivou prodejní cenou.


Cesta k prvnímu prototypu trvala 18 měsíců. Pak se svolali módní návrháři a byl položen jeden ze základních kamenů Swatch identity – spolupráce s velkými umělci a designéry. Debutová kolekce byla venku 1. března 1983, a to s pompézním aplausem. A pak to začalo – kdo neměl Swatchky, jako by ani nebyl. Produkce nabírala na obrátkách, šplhala a v roce 1992 bylo na světě všeho všudy 100 milionů Swatchek. 


Prapůvodní modely byly samý plast, ovšem v devadesátkách se zrodila i ocelová kolekce Irony, která dodnes náleží do Swatch repertoáru. Pak přišly mechanické hodinky (Swatch Automatic, 1991) a další technické experimenty (automatický chronograf, 2009). Stěžejní věc se ale stala v roce 2013, kdy značka představila mechanický strojek s automatickým nátahem Sistem51 z 51 komponent – jakožto připomínka původních Swatch modelů. Sistem51 se tak stal klíčovou součástí Swatch kolekce a je důkazem, že i po sáhodlouhé existenci se značka pořád stejně nebojácně pouští se do zásadních inovací.

 
Načapali jste nás – od téhle značky teď nemáme nic na skladě.

Omrkněte podobné značky

Všechny značky